начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПРОБЛЕМ С КОМШИЯ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОБЛЕМ С КОМШИЯ

Мнениеот pavelll_33 » 20 Май 2005, 20:42

Пришежаавам вилен парцел с лице от 5м. Достъпът до местото ми става чрез улица, която свършва пред портата ми (топик).От двете страни на улицата има два парцела на които тези им страни се явяват дъна. Единият собственик обаче си отвори врата въпреки ,че в противоположния край има такава ,където е и лицето на парцела му което е 25м.Проблема е в това, че с отварянето на тази врата комшията почна да си паркира автомобила там, с което ми възпрепятства достъпа до моя парцел.Улицата е едва 3,50м. широка и два автомобила не могат да се разминат.От дума не се разбира, и ми се струва ,че ще стигнем до саморазправа.Моля,някой да ми даде съвет как по законен начин да се оправя с този калпазанин.
Благодаря предварителноІ
pavelll_33
Младши потребител

Re: ПРОБЛЕМ С КОМШИЯ

Мнениеот РСР » 21 Май 2005, 02:25

Като за начало, викай КАТ да го санкционират за неправилно паркиране. Може да заведеш иск по 109 от ЗЗД, като поиска да го осъдят а не паркира там, но практически не не вждам как ще се изпълни такова решение по принудителен ред. Може да опиташ и да го осъдиш да ппремахне вратата, но дълбоко се съмнявам дали съдът ще уважи такова искане. Виж дали избиването на вратата не е в нарушение на някои правила и норми на застрояване.
РСР

Назад към Взаимопомощ