начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

VAPROS!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

VAPROS!!!

Мнениеот NoNameFor » 16 Мар 2005, 00:04

Zdraveite,nujna mi e slednata informaciq: 2004god. mesec fevruari postapih kato stajant kam Sof.Okr. sad, no fakticheski ne sam se qvqvala i ne sam sabirala neobhodimite podpisi.Interesuvame dali ima kraen srok , za da napravq tova?Mogat li da mi otkajat ?Ako ne moga sega da prodalja, kakvo tr-va da napravq?Nujno li e da podavam nova molba do M-ra na pravosadieto?
Moga li da podam nova molba i da vstapq kato stajant kam Pld Okr sad?
I posledno-bihte li mi kazali tochnoto naimenovanie na naredbata za provejdane na staj i pridobivate na pravosposobnost?Predvaritelno blagodarq.
NoNameFor

Re: VAPROS!!!

Мнениеот Pitanka » 16 Мар 2005, 10:19

Мисле че няма краен срок или изискване за непрекъснатост на стажа. Когато имате възможност, тогава отидете да си съберете подписите- повечето съдии, поне в Софийски окр. съд и прокуратура, гледат да те изгонят с подпис в книжката колкото може по-бързо.
Хората обикновено бързат, за да се явят на ТПИ възможно най-скоро.
Разбира се, пак си го провери в Наредбата-Наредба № 2 от 23.09.2002 г. за придобиване на юридическа правоспособност на МП.
Има я на сайта на Министерство на правосъдието.
Всъщност ето ти линка:
http://www.mjeli.government.bg/Naredbi/ ... 9.2002.doc
Pitanka

Re: VAPROS!!!

Мнениеот NoNameFor » 17 Мар 2005, 00:10

Mersi mnogo Pitanka.
NoNameFor

Назад към Взаимопомощ