начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

уточняване на легитимацията

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

уточняване на легитимацията

Мнениеот Теди » 30 Юни 2004, 13:41

"Х" ЕАД, районно поделение в гр. П. подава през 2002 г. касационна жалба срещу въззвино решение. Делото във ВКС беше насрочено за м. 06.2004 г. Жалбата е оставена без движение до уточняване на легитимацията на касатора - дали е "х" ЕАД или районното поделение. Междувременно в периода от подаване на касационната жалба /2002 г./ до оставянето на същата без движение /юни 2004 г./ "Х" ЕАД се е преобразувало в "Х" АД.
Въпросът ми е : сега, при уточняване на легитимацията на касатора, аз какво трубва да направя - да уточня легитимацията му към момента на подаване на касац. жалба /2002 г./ или към момента на отстраняване на нередовностите на жалбата /2004 г./
Благодаря Ви за помощта!
Теди

Re: уточняване на легитимацията

Мнениеот Vania1 » 30 Юни 2004, 16:06

По мое мнение легитимацията следва да се уточни както на жалбоподателя - ЕАД (да се установи, че жалбата е подадена от легитимирано да обжалва лице, към момента на подаването), така и на уточняващия в момента -вече АД.
Vania1

Re: уточняване на легитимацията

Мнениеот shveda » 07 Юли 2004, 21:37

И а съм на същото мнение. Трябва да се уточни легитимацията към момента на подаване на жалбата, както и правоприемството към настоящия момент.
shveda
Потребител

Назад към Взаимопомощ