начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Връщане на ХОНОРАР ???

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на ХОНОРАР ???

Мнениеот АДВОКАТЧЕ » 28 Апр 2004, 15:18

Колеги дайте съвет -как да постъпя- преди 6 месеца се ангажирах по едно дело във въззивна инстанция / делото е насрочено -първо заседание - за май-2004г/ свърших сумати работа, изчетох всичко каквото имаше, направих предварителни искания за какво ли не , ангажирах още двама колеги да помагат и те четоха ,правиха справки и т.н......- и сега клиентката идва и казва:

--Аз се отказвам от Вас ,имам си съображения, не съм дооволна
ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ, много сте ми взели / другите адвокати вземат от 5-до 10 пъти по малко от Вас - ще се оплача във Върховна Прокуратура !!!

Да връщам или не ; или да се оплаквам на Арменският поп?
АДВОКАТЧЕ

Re: Връщане на ХОНОРАР ???

Мнениеот САК » 28 Апр 2004, 15:36

Брато, не се излагай! Кръв повръщам, пари не връщам
САК

Мнениеот шашната » 28 Апр 2004, 16:21

След като сте работили по случая, пари не се връщат.Според чл. 38 ЗАдв пари внесен хонорар се връща, когото делотобъде прекратено по вина на адвоката. По аргумент на противното, при отказ на доверителя без основание, не се връщат.
шашната

Мнениеот младежа » 28 Апр 2004, 16:32

Какво значи много пари си и взел ................, нали ги е дала доброволно?
Или си и извивал ръцете?
младежа

Мнениеот прочел » 28 Апр 2004, 17:48

След толкова работа ......... чл.4 от Наредба № 1 за минималните размери на адвокатские възнаграждения : "Когато клиентът се откаже без основателни причини от сключения договор, внесеното от него не се връща" .
Високият размер на хонорара основателно причина за отказване ли е ?
Делото представлява ли фактическа сложност ?
прочел

Мнениеот abettor_ » 28 Апр 2004, 18:02

На такава клиентка показвате вратата.....и да се оплаче на когото си иска.
abettor_

Мнениеот Justus® » 29 Апр 2004, 01:02

Колега,не се излагайте,както аз направих в 2 случая,като пожалих клиентите,че бяха бедни,и въпреки,че спечелих,частично върнах хонорар чрез заплащане на такси.Благодарност от клиент няма да дочакате,напротив–ако поддадете,чакайте само по–големи неприятности(аз например преживях дисциплинарно производство от клиенти,чиито дело спечелих в 99%,но понеже съдът определи допълнителна такса от 800 лв.,те решиха,че аз съм виновна,и с действията си съм им уж причинила вреда в размера на тази такса,въпреки,че спечелиха само благодарение усилията ми близо $30 0000,но нагло претендираха връщане изцяло на хонорара ми,да съм платяла тази такса за да ги снабдя с препис от влязлото в сила решение в тяхна полза и провеждане на изпълнително дело без заплащане).КЛИЕНТСКАТА НАГЛОСТ ГРАНИЦИ НЕ ЗНАЕ!!!!!!!!
Законът и Наредбата за Адв.тарифа са категортични–внесен хонорар не се връща!!!!
Justus®

Мнениеот шашната » 29 Апр 2004, 09:26

Не може да е основателна причина, защото от АДВОКАТЧЕ става ясно, че тя вече го е дала. Ако го разглеждаш като основателна причина, то отказът следва да е преди да се изплати хонорара, а тогава няма място за "внесеното от него не се връща"
шашната

Мнениеот младежа » 30 Апр 2004, 15:47

КОЛЕГИ , благодаря за подкрепата,......стана интересно.......след като се оказах твърд, върнах и преписката, накарах я да ми се подпише ,че се отказва от мен.....и и посочих вратата..................../ а тя с двама бабаити ме заплашва: / прокуратура, данъчни, бой, съд, и т.н.........../
След един час ми звъни по GSM-a .........и ми се извинява и сега пак искала да и водя делото....... -/???
/ Някой да иска тази моя клиентка? Делото е по чл. 108 ЗС / интереса е тристаен в Младост / и го е изгубила в РСъд.
Да я "застрелям " ли?
младежа

Мнениеот китаец » 30 Апр 2004, 15:56

Абе младеж-адвокатче , на такава - както казва народа:
" На зла кучка-зъл прът ! "
китаец

Мнениеот иванова » 01 Май 2004, 07:44

О, свещенна простота! :)
Такова клиенти.........пожелавам на враговете си!
иванова

Мнениеот dinev » 04 Май 2004, 10:40

Щом толкова иска да си й адвокат, що не и вземеш още едно хонорарче?
dinev
Потребител

Мнениеот Новак » 04 Май 2004, 16:01

Случайно да става въпрос за Аляхит Алиев, или нещо от сорта?
Новак

Мнениеот taniaa » 04 Май 2004, 21:22

така в началото ако си бяхте написали един договор..... друго щеше да е... Само че аз не съм юрист, а прост икономист.... те договорите за са такива като нас...дето подписват счетоводни отчети и носят отговорност за свършената работа.... Не се засягайте..... на мен адвокат ми е губил дело защото забрави да даде един документ....и не му поисках хонорара обратно. сега е.....няма да казвам къде...и какво прави....
taniaa

Мнениеот пи4 » 07 Май 2004, 09:44

Брато, от САК/ Софийска Адвокатска Колегия/ са много прави, чак ме изкефиха, затова ще ги повторя:
"КРЪВ ПОВРЪЩАЙ - ПАРИ НЕ ВРЪЩАЙ !!! '
пи4

Мнениеот Imperato » 07 Май 2004, 14:35

Vsichata tazi rabota e redno za se dokazva pred sada i da se iska toi da opredeli HONORARA. Taka e v EVROPEISKIA SAD-Starsbourg.
Imperato

Мнениеот 6veda » 08 Май 2004, 17:44

Ne podlegi na vra6tane. Ne pravi tazi gre6ka, za6toto n9ma blagodarnost ot klient. Ako spe4eli6 deloto predi da sa ti izplatili honorara, ne 4akai ni6to, togava ve4e si stanal nai-golemi9t im vrag. Moi savet - ne zapo4vai rabota bez honorar ili pone avans!
6veda
Младши потребител

Мнениеот Sneji » 13 Май 2004, 16:05

Попита ли я защо си иска парите обратно?
Трябва да знаеш, ако клиента ти е недоволен и да видиш съответно дали и ти нямаш вина за нещо.
Sneji

Назад към Взаимопомощ