начало

Емилия Русинова става временен шеф на СГП, Даниела Попова поема апелативната прокуратура Емилия Русинова става временен шеф на СГП, Даниела Попова поема апелативната прокуратура

Саморазрушаваща се сграда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Саморазрушаваща се сграда

Мнениеот samti » 04 Апр 2012, 17:30

Здравейте.
Имам стара селска къща в село на около 50 км. от София.Имота ми граничи със стара селскостопанска сграда, която се саморазрушава и не се стопанисва от никого.Дори не познавам собствениците на имота.Цели стени се разпадат, разместени са керемиди, но най-лошото е, че и каменните основи подават в посока моят имот.Става опасно да се минава в близост до оградата ми.Разстоянието между оградата ми и рушащата сграда е 0.5 м.
Какви документи трябва да подам в общината, за да се назначи проверка за сигурността на сградата - документи за моя имот, имена и адреси на собствениците на съседния имот, някаква молба...? Има ли опасност това, че сезирам общината за саморазрушаващата се сграда да се тълкува от собствениците, като жалба и да се стигне до саморазправа?Знам, че принудителното събаряне на сграда е скъпо начинание заплащащо се от собствениците.
Ще съм Благодарен на всяка информация и съвет.
samti
Нов потребител

Re: Саморазрушаваща се сграда

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 20:42

Обикновено искане в свободен текст където да опишете това което сте таписали тук.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация