начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Какво да очаквам

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да очаквам

Мнениеот stanimira73 » 13 Ное 2018, 18:35

Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?
stanimira73
Нов потребител

Re: Какво да очаквам

Мнениеот teogeo » 14 Ное 2018, 00:10

stanimira73 написа:Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?

Здравейте, ако страните по едно дело живеят на един и същ адрес, това ще бъде отбелязано в призовката и призовкарят не би трябвало да допусне такава грешка да връчи призовка, предназначена за Вас, на друго лице, което е страна по делото.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба