начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

декларация по чл.33 от ЗС?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

декларация по чл.33 от ЗС?

Мнениеот Мария » 12 Май 2004, 11:25

Някой може ли да ми публикува една такава декларация,за отказ на съсобственика да изкупи другата част от имота, че никога не съм писал и не знам как да я оформя, Моля ?

Благодаря !!!!!!
Мария

Re: декларация по чл.33 от ЗС?

Мнениеот де 2 » 12 Май 2004, 12:13

Някой? ... моля?
де 2

Мнениеот boba » 12 Май 2004, 12:38

Оформяш я точно по текста на закона или отваряш "Ръководство по нотариални действия във връзка със собствеността" на Омарбалиев и преписваш. Не мога да си я намеря в момента в компютъра, иначе щях да ти я изпратя. Описваш точно и пълно имота!
boba

Мнениеот де 2 » 12 Май 2004, 12:44

Mersi !!!!
де 2

Мнениеот Emilya » 12 Май 2004, 12:46

В чл.33 Зс е предвидено продавача да представи декларация, че други съсобственици няма и че редовно поканените не са се отзовали. Тази декларация е предвидена от закона и неистинското й съдържание носи наказателна отговорност. Пример:
Emilya

Мнениеот де 2 » 12 Май 2004, 12:49

primer?
де 2

Мнениеот Emilya » 12 Май 2004, 12:55

ДЕКЛАРАЦИЯ
Подписаният ................................................................. от ..............................,ул.................................................., декларирам, че освен съсобственика ........... в имота в гр..........................., ул............................, №...., или парцел ..........., квартал .... и т.н. 8 точно описване на имота/ други съсобственици няма. На отправената покана до съсобственика ми / съсобствениците ми/ същият не се отзова в дадения му /им/ срок да изкупи продаваемата от мен ........ идеална част от гореописания имот, при условията, посочени в нотариална покана №.......... от ......... год. ДЕКЛАРАТОР.
А ето и образец на Декларация на съсобственик, който отказва:ДЕКЛАРАЦИЯ
Подписаният ................................................. от гр........................, ул..........................,№....... заявявам, че се отказвам да купя предложеният ми имот - ......... идеална част от .................................................................../ описва се подробно имота/, собственост на ....................................................................................Същият може да продаде своята идеална част на когото пожеале и при каквито условия намери за добре.
Тази декларация давам на основание чл.33 от ЗС.
Декларатор:
Emilya

Мнениеот де 2 » 12 Май 2004, 14:32

Mnogo mersi !!!!!
де 2

Назад към Съсобственост и делба