начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Даряване на имот на съсобственик. Нужна ли е скица и оценка?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Даряване на имот на съсобственик. Нужна ли е скица и оценка?

Мнениеот jan221 » 12 Ное 2021, 18:11

Здравейте,

Предстой да ми дарят имот (земеделска земя), в които съм съсобственик с още 3-ма души. Всички те са съгласни да ми дарят техните части. Няма специален документ за делба между нас. Всеки притежава 25% от имота.

По време на даряването пред нотариус, всеки един съсобственик ли трябва да има извадена от свое име отделна скица и оценка на имота или може да се позва една обща скица и оценка?

Благодаря ви предварително за отговора!

Поздрави.
jan221
Нов потребител

Re: Даряване на имот на съсобственик. Нужна ли е скица и оце

Мнениеот guest1 » 12 Ное 2021, 18:47

jan221 написа:По време на даряването пред нотариус, всеки един съсобственик ли трябва да има извадена от свое име отделна скица и оценка на имота или може да се ползва една обща скица и оценка?

Здравейте!
Един имот (съсобствен) - една скица, една оценка.
Ако са 10 съсобственика и всеки си извади „собствен комплект“ - дали ще има разлики в съдържанията?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба