начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Живи родители и делба ????

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Живи родители и делба ????

Мнениеот jj1967 » 12 Фев 2019, 18:55

Здравейте,
Имам изключително безумен казус, моля за вашето виждане и съвет. Благодаря за всяко изказано мнение.

Родителите ми са собственици на не малка, еднофамилна къща. Двамата са живи и здрави. Преди две години, сестра ми с цялото си 5 членно семейство се нанесе да живее при тях, лошо няма. Аз напуснах къщата, защото построих своя, а и бях помолена за това. ОК, търпелива и компромисна съм , но питам, как при живи родители този имот се дели? Защо, също за мен не е ясно! Не съм комерсиална, но не бих била глупава ! Моля за помощ ! Благодаря на всички с отношение към проблема ми,
С най-добрите ми пожелания,
Жени
jj1967
Нов потребител

Re: Живи родители и делба ????

Мнениеот Melly » 12 Фев 2019, 19:34

jj1967 написа:Здравейте,
Имам изключително безумен казус, моля за вашето виждане и съвет. Благодаря за всяко изказано мнение.

Родителите ми са собственици на не малка, еднофамилна къща. Двамата са живи и здрави. Преди две години, сестра ми с цялото си 5 членно семейство се нанесе да живее при тях, лошо няма. Аз напуснах къщата, защото построих своя, а и бях помолена за това. ОК, търпелива и компромисна съм , но питам, как при живи родители този имот се дели? Защо, също за мен не е ясно! Не съм комерсиална, но не бих била глупава ! Моля за помощ ! Благодаря на всички с отношение към проблема ми,
С най-добрите ми пожелания,
Жени

Този имот не подлежи на делба по ваш почин - такъв иск би бил недопустим поради липса на правен интерес. Само родителите ви могат да се разпоредят с него или с части от него в полза на едното или на двете деца. Собствеността е тяхна и правото да се разпореждат с него принадлежи само на тях.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Живи родители и делба ????

Мнениеот jj1967 » 12 Фев 2019, 19:39

Благодаря Melly
jj1967
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба