начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

относно обжалване актове на висши административни органи

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: относно обжалване актове на висши административни органи

Мнениеот system » 20 Юли 2009, 17:12

d_nikolova написа: Мисля, че здравата ме наковахте, уважаеми колеги, но факт е че ми помогнахте.

Никой не е искал да ви "кове", колега d_nikolova. Ако се занимавате с различна от административното право материя, е в реда на нещата да не отделяте на административното право толкова внимание, че да се чувствате достатъчно уверена в отговорите на поставените от Вас въпроси. За мен беше удоволствие, че ги обсъдихме, и се надявам да сме Ви били полезни с мненията си.
Пожелавам Ви успех !
system
Активен потребител

Мнениеот d_nikolova » 23 Юли 2009, 14:15

Да, помогнахте ми. Искрено благодаря.
Надявам се да ме споходи успех, както и всички вас, колеги.
d_nikolova
Младши потребител

Мнениеот valerieva_d » 29 Сеп 2012, 23:21

Относно областния управител -->
Актовете издадени от Областен управител могат да бъдат обжалвани пред Административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс, съществуват и изключения, изрично предвидени в специални закони, в които компетентен е Районен съд или Върховен административен съд. В съдържанието на всеки акт е посочено пред кой съд и в какъв срок той може да бъде обжалван.
Има и заповеди на Областен управител, които не подлежат на обжалване – това са вътрешно - служебните актове.
valerieva_d
Потребител

Предишна

Назад към Административно право