начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос

Мнениеот emilgrigorov » 06 Мар 2012, 08:58

kuzdov написа:Скучно. Липсата на доводи и отправянето на обиди демонстрират единствено безсилие и слаб характер. Но от един зидаро-мазач не съм и очаквал повече. Мъкненето на кереч не развива особено интелекта. Успех в новата ти "родина"! Все пак и там трябва някой да върши мръсната работа...

Пууу, тая школа, тая вишашкола :D Как все така става, че върти, суче, и гледа да влезе в клише. :D
Колко сте ми рамкирани, да знаеш, като портрет на ФЕД ,в рамка на стената зад бюрото сте ми :D
Когато всички станат пазачи ... :D Това беше в един единен строй, "колега", хахаха :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос

Мнениеот anhibg » 30 Юни 2012, 19:30

Здравейте,
Днес получих НП.
Мисля да обжалвам, но ще съм благодарен на някои съвети. Възможно ли е да пусна жалба до съда без участието на адвокат (за да спестя от разходи, тъй като съм студент и в момента не работя)?
Подписаният (*трите имена на началника*) на длъжност Началник РУП-Поморие, като взех предвид, че (*трите имена на полицая*) на длъжност полицй при РУП-гр.Поморие е съставил акт №99-107/2012 против (*моите имена*) ЕГН: ..., род ..., адрес: ...,

За това, че на 02.03.2012г.
При извършване на полицейска проверка в с. Поморие, лицето не представя лична карта или друг заместващ го документ, с което виновно е нарушил
чл. 6 от ЗБДС
На основание чл.53 от ЗАНН и по чл. 80 т.5 от ЗБДС

ПОСТАНОВЯВАМ:

Налагам на (*имената ми*)

По чл. 80 т.5 от ЗБДС - глоба в размер на 50 лв

всичко: глоба в размер на 50лв

Постановлението може да се обжалва в седем дневен срок от връчването, чрез наказващия орган пред Районен съд гр. Поморие. Жалбата се подава в два екземпляра.

*** Началник - подпис и печат ***
*** Разписка ***

Имам много голямо желание да надвия полицаите в случая, тъй като смятам, че съм прав. Ще съм много благодарен на съдействие!

П.П: НП дори не съм го подписал аз, а баба ми...
anhibg
Младши потребител

Re: Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Мнениеот anhibg » 30 Юни 2012, 22:05

Спретнах си една жалба до съда след търсене в интернет как трябва да изглежда тя. Моля за корекции и наставления.
До РАЙОНЕН СЪД ПОМОРИЕ
Чрез НАЧАЛНИКА НА РУП – ПОМОРИЕ

ЖАЛБА

от: трите ми имена
телефон: телефонния ми номер

Срещу: Наказателно постановление № 11-99 / 30.06.2012г. на Началник РУП – Поморие

УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН СЪДИЯ,

На 30.06.2012г. получих наказателно постановление № 11-99 / 30.06.2012г., издадено на основание акт № 99 – 107 / 2012г. на полицай при РУП – Поморие Венцислав Величков Недялков. Обжалвам настоящото постановление като незаконосъобразно и недоказано, като моля да го отмените, с всички законови последици от това. Съображенията ми за уважаване на жалбата са следните:
На 02.03.2012г. /петък/ около 23:30ч. се прибирах след посещение на заведение. Наближих към входната врата на дома ми на адрес и установих присъствието на служители на МВР, които наредиха да представя документ за самоличност за проверка. Тогава, установих липсата на портфейла, съдържащ личната ми карта, както и моето СУМПС, който очевидно беше изпаднал от джоба на якето ми върху стола в заведението. Заявих на служителите, че мога да представя международен паспорт, който е валиден личен документ според чл. 13, ал. 1, т.2 от ЗБЛД след посещение на дома ми, тъй като същия се намираше вътре и проверката се извършваше непосредствено пред входа на къщата. Също така, предложих да представя личната си карта със закъснение от приблизително пет минути, тъй като разстоянието от заведението, където беше изпаднал портфейла, съдържащ същата, до дома ми, е приблизително двеста метра и бях помолих приятелите си, които бяха още там, да ми го донесат. Служителите не бяха съгласни със ситуацията и позвъних на баща ми /имената, адреса и телефона на баща ми/ за помощ при установяването на самоличността ми по чл. 61, ал. 2 от ЗМВР. В резултат на това, той беше в готовност да удостовери самоличността си и да потвърди за моята, за да приключим проверката, но служителите не се съгласиха и започнаха да съставят АУАН. Непосредствено преди да ми бъде връчен АУАН за подпис, се появиха приятелите ми /имената, адресите и телефоните на двамата приятеля/, с които бях посетил заведението и които също можеха да съдействат за установяването на самоличността ми по чл. 61, ал. 2 от ЗМВР, предоставяйки портфейла и съдържанието му /лична карта, СУМПС/, в резултат на което представих личната си карта, макар и със закъснение. Въпреки това, служителят Венцислав Величков Недялков ми връчи АУАН за подпис.

На основание гореизложеното, моля да отмените обжалваното наказателно постановление, с всички произтичащи от това правни последици.
Моля да бъдат допуснати трима свидетели при довеждане, които ще установят фактите и обстоятелствата, посочени в жалбата.

гр. Поморие, С уважение:.....................................................
02.07.2012г. /имената ми/

Също така, имам въпрос: последното изречение /Моля да бъдат допуснати трима свидетели при довеждане, които ще установят фактите и обстоятелствата, посочени в жалбата./ трима свидетеля ли да пиша: двамата приятели + баща ми или четирима: двамата приятели + баща ми + аз?

Благодаря много за отговорите!
anhibg
Младши потребител

Re: Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Мнениеот anhibg » 03 Юли 2012, 07:37

С риск да стана нахален, може ли някое мнение по темата, че остават 2-3 дни до крайния срок? :)
anhibg
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право