начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съдене за компютърни авторски права (международни)

Съдене за компютърни авторски права (международни)

Мнениеот logi » 18 Юли 2006, 19:25

Здравейте, разглеждам законите но немога да намеря отговор за правата си! Та имам следния въпрос:
Може ли фирма от друга държава (членка е на EU), да ме съди за авторски права за продукт който съм написал за нея, и сега съм решил да продавам изменена версия на малък модул използван в него? Като допълнение ще кажа че този модул и целия продукт не са конкуренти, от гледна точка на функциите. А и това което съм решил да продавам има известни преработки. Също така няма никакви правни договори с тази фирма, всичко е на ниво ел. поща, не е и обсъждано дали фирмата ще има права само върху готовата програма или и въру изходните кодове, въпреки че има и двете.
Главните ми тревоги са:
1.Какви права има върху това което съм написал за нея?
2.Доколко трябва една програма да е различна за да може да преднадлежи на друг автор.

Много ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате за правата ми!
logi
Нов потребител

Мнениеот bulgar » 19 Юли 2006, 13:12

Здравейте!
Казусът съвсем не е толкова прост. Най-добре потърсете адвокат, който се занимава с интелектуална собственост и международно частно право. Преди да се отговори на въпросите, които ви интересуват, трябва да се отговори на цял куп предварителни въпроси - компетентен съд, приложимо право към възникването и съдържанието на авторското право, приложимо право към договора за поръчка и т.н. Това са специфични въпроси, от които малцина разбират, затова адвокатът ви трябва да има интереси и в двете области на правото, които ви споменах по-горе.
Успех!
bulgar
Потребител

Назад към Право на ЕС