Здравейте, разглеждам законите но немога да намеря отговор за правата си! Та имам следния въпрос:
Може ли фирма от друга държава (членка е на EU), да ме съди за авторски права за продукт който съм написал за нея, и сега съм решил да продавам изменена версия на малък модул използван в него? Като допълнение ще кажа че този модул и целия продукт не са конкуренти, от гледна точка на функциите. А и това което съм решил да продавам има известни преработки. Също така няма никакви правни договори с тази фирма, всичко е на ниво ел. поща, не е и обсъждано дали фирмата ще има права само върху готовата програма или и въру изходните кодове, въпреки че има и двете.
Главните ми тревоги са:
1.Какви права има върху това което съм написал за нея?
2.Доколко трябва една програма да е различна за да може да преднадлежи на друг автор.
Много ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате за правата ми!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдене за компютърни авторски права (международни)
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте!
Казусът съвсем не е толкова прост. Най-добре потърсете адвокат, който се занимава с интелектуална собственост и международно частно право. Преди да се отговори на въпросите, които ви интересуват, трябва да се отговори на цял куп предварителни въпроси - компетентен съд, приложимо право към възникването и съдържанието на авторското право, приложимо право към договора за поръчка и т.н. Това са специфични въпроси, от които малцина разбират, затова адвокатът ви трябва да има интереси и в двете области на правото, които ви споменах по-горе.
Успех!
Казусът съвсем не е толкова прост. Най-добре потърсете адвокат, който се занимава с интелектуална собственост и международно частно право. Преди да се отговори на въпросите, които ви интересуват, трябва да се отговори на цял куп предварителни въпроси - компетентен съд, приложимо право към възникването и съдържанието на авторското право, приложимо право към договора за поръчка и т.н. Това са специфични въпроси, от които малцина разбират, затова адвокатът ви трябва да има интереси и в двете области на правото, които ви споменах по-горе.
Успех!
- bulgar
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|