начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ИЛ срещу ЕТ сменил собственика си

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот milenbojinov » 26 Юни 2006, 15:25

Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя. :lol:
milenbojinov
Младши потребител

nnn

Мнениеот milenbojinov » 26 Юни 2006, 15:25

Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя. :lol:
milenbojinov
Младши потребител

Мнениеот tessa » 26 Юни 2006, 23:12

:D Благодаря на nqgol за отговора!
Взимам си бележка относно погрешното ми тълкуване на 6-месечния срок като преклузивен.
А иначе milenbojinov е прав, така, като ги е осъдил съдът, така подавате исковата молба за образуване на изп.дело, те са си осъдени солидарно да заплатят ,,,,
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот nqgol » 01 Юли 2006, 14:56

milenbojinov написа:Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя.

Нямаше ме известно време...
Значи според теб мога с една молба и с една такса(20 лв.) да образувам дело и срещу двамата,като поискам изпълнение само срещу отчуждителя,а в последствие,ако не получим пълно удоволетворение да насоча изпълнението и срещу приобретателя?

Дали може така,СИ ще тряба да изпрати покана за доброволно изпълнение и до двамата,сигурно ще ми иска двойна такса,а и вторият все още не е отговорен докато първият не е претърпял изпълнение....
Имам още време,ще отценя съветите ви,особено на някой с практика в тази насока.
nqgol
Потребител

Мнениеот manol » 03 Юли 2006, 09:54

Може и срещу двамата с една такса,щом са солидарни длъжници,но по-добре по отделно.Първо срещу отчуждителя.До като не мине изпълнението към негоняма да изпълняват срещу другия,а ще му изпратят призовка за доброволно изпълнение и той ще има време да отчужди имоти.
manol
Младши потребител

Мнениеот nqgol » 05 Юли 2006, 00:15

става с една такса,но за възбрана трябва да внеса 2х15лв. :x за СИ и за АВ и 50 лв. присъединяване..... и аз какво да му взема на човека?!
nqgol
Потребител

Мнениеот manol » 08 Юли 2006, 15:17

внеси таксата за образуване,присъединяване и възбрана с една квитанция,а таксата(защо 15-беше 10) за АВ с друга.Така ще спестиш2 лв. :lol:
manol
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право