начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

банкова тайна ли е ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

банкова тайна ли е ?

Мнениеот pitasht » 18 Фев 2015, 11:31

Здравейте имам едни що-годе обикновен случай. Почиват двама души които имат заем и поръчителят изплаща изцяло дълга им. Сега съди децата им, пълнолетни за да му върнат изплатения заем. Те- децата предсотвят отказ от наследство който ние оспорихме като недействителен. От банката ни дойде справка че пенсията на мъжа е изтеглена на каса и с нея е платено друго задължения на мъжа към същата банка- това след като е починал, а пенсията на жената е изтеглена на банкомат в едната си част а в другата е платена стока
Сега ми е нужна точна информация от банката кой е изтеглили пенсията на мъжа и колко от нея е внесъл и колко не е, както и други неща но ми се струва че банката ще се скрие зад банковата тайна.
Четох подробно и за банковата тайна, но не намерих изобщо аз или клиентът ми да сме оправомощени лица по тези текстове -чл. 62, ал. 6 и 7 ЗКИ, за да искаме разкриване на банковата тайна. Може би нещо пропускам?
Тогава реших че мога да искам с жалба до полицията да се установи какво точно се е случило как така картата на починал човек е ползвана при наличието на отказ от наследство , как е теглено от сметката на починалите хора и др. такива но ми се иска да си спестя намесата на полицията.
Някакви идеи?
pitasht
Активен потребител

Re: банкова тайна ли е ?

Мнениеот rokishir » 03 Мар 2015, 15:05

This knowledge led me to publish it.
rokishir
Нов потребител

Мнениеот ivodam » 11 Мар 2015, 14:19

pitasht написа:Здравейте имам едни що-годе обикновен случай. Почиват двама души които имат заем и поръчителят изплаща изцяло дълга им. Сега съди децата им, пълнолетни за да му върнат изплатения заем. Те- децата предсотвят отказ от наследство който ние оспорихме като недействителен. От банката ни дойде справка че пенсията на мъжа е изтеглена на каса и с нея е платено друго задължения на мъжа към същата банка- това след като е починал, а пенсията на жената е изтеглена на банкомат в едната си част а в другата е платена стока
Сега ми е нужна точна информация от банката кой е изтеглили пенсията на мъжа и колко от нея е внесъл и колко не е, както и други неща но ми се струва че банката ще се скрие зад банковата тайна.
Четох подробно и за банковата тайна, но не намерих изобщо аз или клиентът ми да сме оправомощени лица по тези текстове -чл. 62, ал. 6 и 7 ЗКИ, за да искаме разкриване на банковата тайна. Може би нещо пропускам?
Тогава реших че мога да искам с жалба до полицията да се установи какво точно се е случило как така картата на починал човек е ползвана при наличието на отказ от наследство , как е теглено от сметката на починалите хора и др. такива но ми се иска да си спестя намесата на полицията.
Някакви идеи?

Че е банкова тайна, тайна е, ама за какво тепърва мислите дали да занимавате полиция или кого, като сте стигнали вече до съд, и се съдите, доколкото разбираме, оспорвате отказ от наследство, и т.н. Не можете ли да поискате съдът да назначи една експертиза на проведените банкови операции точно във връзка с оспорването на отказа от наследство? Ако са теглили пари от сметките на починалите хора, това може да са го направили децата с удостоверение за наследници, естествено. Което прави отказа недействителен.
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 13 Мар 2015, 15:31

Всъщност не се бях сетила за експретиза . Много благодаря ако ми се наложи ще опитам, но по делото установифхме че да внуците са изтеглили сумата и платили кредита с което тотално отпадна идеята ми за недействителност на отказа. Благодаря. Май ще дерзая нататък за следващия ред наследници.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 16 Мар 2015, 00:25

pitasht написа:Всъщност не се бях сетила за експретиза . Много благодаря ако ми се наложи ще опитам, но по делото установифхме че да внуците са изтеглили сумата и платили кредита с което тотално отпадна идеята ми за недействителност на отказа. Благодаря. Май ще дерзая нататък за следващия ред наследници.

Е как така внуците отишли в банката и изтеглили парите - с какъв документ, на какво основание??
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 18 Мар 2015, 15:08

С никакъв от банкомата са си ги дръпнали. :D
pitasht
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 18 Мар 2015, 16:37

pitasht написа:С никакъв от банкомата са си ги дръпнали. :D

Ми бяхте писали в първия постинг, че са изтеглени на каса парите...
ivodam
Потребител

Мнениеот pitasht » 20 Мар 2015, 15:09

Грешно съм прочела писмото на банката. :oops:
pitasht
Активен потребител

Назад към Търговско право