начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

проблем със запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със запис на заповед

Мнениеот naska711 » 12 Апр 2007, 16:45

Колеги , благодаря Ви предварително!
Проблемът е следния: Имам приятелка подписала запис на заповед , и то защото клиент не си е платил дължимата сума. Фирмата дава запис на заповед на нея да подпише , т.е. че тя дължи парите на фирмата. Но на записната заповед не е упомената датата на предявяване, няма подпис от собственика на фирмата. В същото време фирмата води дело с клиента , той обаче казва че е бил пиян и не помни нищо , платил си е и сега срещу него вече няма дело. Как може приятелката ми да излезе от цялата ситуация и към какъв адвокат да се обърне?
naska711
Нов потребител

Мнениеот Stirlitz » 12 Апр 2007, 20:09

Здравейте, naska711

моят съвет е приятелката Ви да се обърне към адвокат, който има опит с ценни книги. Що се отняся до изложеното от Вас, малко ми е объркващо - не схващам много добре ситуацията, но само ще Ви кажа следното - изглежда че приятелката Ви е издателят на записа на заповед (така ми се струва от написаното) в такъв случай не е необходим подпис от представителя на фирмата (каквато и да е ролята на тази фирма в казуса), а щом не е посочен падеж - записът е платим при предявяване.

Успех!
Stirlitz
Младши потребител

Назад към Търговско право