начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплаха за убийство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплаха за убийство

Мнениеот bastor » 22 Яну 2014, 13:13

Нужен ми е съвет относно направена заплаха за убийство към мен и моето семейство.

Ще се опитам да съм възможно най-подробен.

Вчера (21.01.2014) след работа посетих жилището на родителите ми, за да разходя домашния ни любимец, защото от цялото семейство аз работя най-близо до дома им, а кученцето живее при тях и съответно ми е най-удобно аз да се погрижа за него следобедно.

За да стигна до паркове/градинки/каквото и да било подходящо "пасище" за животинчето ми се налага да премина покрай къща в която има агресивно куче, което лае по всяко животно, което види. От същото място ми се налага да премина и на прибиране (просто апартаментът на моите родители е на края на същата улица).

На прибиране от разходката, минавайки покрай съответната къща (старая се да минавам по отсрещния тротоар, защото и преди сме имали проблеми с тези хора, които ще спомена по-долу), тяхното куче започва да лае като подивяло (моето е кротко, относително добре възпитано и рядко изобщо обръща внимание на дворни кучета, освен ако не са женски :D ) в резултат на лая излизат двама души от къщата - възрастна жена и мъж на средна възраст. Мъжът директно започва да ми крещи следното: "Няма да минаваш от тук ей! Ако пак минеш от тук ще ти отрежа главата!", при което аз се обърнах, отидох до оградата зад която се криеше и му се развиках че няма право да ми казва от къде да минавам и да си гледа работата. Очевидно не беше сигурен на кого се е развикал като начало, защото вече се беше стъмнило (към 18:30) и е познал само домашния ни любимец, но не и мен. В резултат на това че се обърнах и отидох до оградата на имота им и го попитах как ще ми отреже главата като не може до мъжкия ми полов член да стигне (разликата между метър и 60 и два метра си пролича) той се скри зад възрастната жена, която започна да ми се обяснява и извинява и да ме моли да не минавам от там, а аз ѝ обясних, че нямам избор и ако искам да си стигна до дома, трябва да мина по тази улица и че те нямат право да ме ограничават.

Бях доста силно притеснен от случката, не защото изпитах някакъв страх за себе си, а за семейството ми.
Края на миналата година майка ми беше нападната от две жени и същият мъж, който ми извика по същите причини и от същата къща (дърпана коса, удар по бузата - нищо сериозно, но все пак неприятна случка) и подозирам че този субект е видял кучето и е помислил че майка ми го разхожда, а не аз и за това е посмял да започне да вика.

Неприятното и в двете ситуации е че тези гадове дебнат моменти, когато няма свидетели (срещу тяхната къща наши съседи и семейни приятели имат малка печатница и са свестни хора). Издебват ги да са си тръгнали и тогава се заяждат с хората защо им минават по "тротоарът".

След като прибрах домашния любимец реших да отида до първо районно и подадох жалба срещу този човек (неприятното е че не му знам нито име, нито фамилия, а само адрес и описание), описах случката и описах че съм наистина притеснен за живота и здравето на моето семейство, а днес след 15:00 ще се обадя за входящ номер на жалбата (каквото и да означава това).

Още при предишния случай, от миналата година, бяхме подали жалба в районното, но не разбрах дали нещо се случи в резултат на това, освен подписване на предупредителен протокол.

Въпросът е дали мога да направя нещо повече за сигурността на моето семейство? Просто не е нормално всички кучкари (защото и други хора са били заплашвани) да заобикаляме като луди една къща на някакви диви селендури.

В първия момент си помислих дали да не го причакам да е сам някъде и просто да го пребия, докато няма свидетели, но после сигурно ще започне да прави още по-мръсно и това надали ще е решение, пък и аз имам какво да губя, докато те живеят в съборетина, която даже май не е и тяхна собственост (като самонастанени).

Та всякакви съвети са добре дошли. Ясно ми е че дори да заведа дело няма как да се получи без свидетели.

ПП Просто като подробност - моето животинче е ваксинирано, регистрирано в общината и т.н., докато тяхното горкото май даже не го хранят и поят навреме, пък камо-ли нещо друго. Дали може да съобщя в общината че имат нерегистриран домашен любимец и да го нападна по тази алинея? То животното не е виновно, но не мога да търпя подобен тормоз от някакви лекета.

Ще говоря и с адвоката си към края на седмицата, да видя какво ще ме посъветва и той.

Поздрави и предварително благодаря за всякаква информация и/или съвет.
bastor
Нов потребител

Назад към Наказателно право