Здравейте,
нуждая се от помощ.........Работя в една куриерска фирма,диспечер съм.Както и да е ,направо на въпроса......Установи се че липсвали пари от офиса и то не малка сума-към 3400лв.С шефа ми сме взимали пари от касата,на аз лично след като взема заплата или аванс си връщам всичко до стотинка.
Шефовете ми разбрали и сега ще ни съдят............Има ли някаква опция да ни вкарат в затвора????
Имам малко дете и не мога да го изоставя така....не знам какво да правя,опитвам се да измисля нещо,но уви....нищо не ми идва на ум....само мисля как ще ме осъдят и вкарат в затвора.............
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
С шефа ми сме взимали пари от касата ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: помощ
Това са разсъжденията от мен на бързо и с оглед информацията, която споделяте.Здравейте,
нуждая се от помощ.........Работя в една куриерска фирма,диспечер съм.Както и да е ,направо на въпроса......Установи се че липсвали пари от офиса и то не малка сума-към 3400лв.С шефа ми сме взимали пари от касата,на аз лично след като взема заплата или аванс си връщам всичко до стотинка - мопже би ще го квалифициракт като длъжностно присвояване - поне според мен по смисъла на нк и с оглед длъжностната ви характеристика "диспечер" би могъл да бъде длъжностно лице. .
Шефовете ми разбрали и сега ще ни съдят............Има ли някаква опция да ни (на ваше място от тук нататък бих избягвал множественото лице - играете сам за себе си в този случай и няма "ние" особено ако не сте взел нищо от посочената сума) вкарат в затвора - вие твърдите, че в липсата на конкретната сума вие нямате участие така ли? Дали ще ви вкарат в затвора зависи от начина ви на защита, но е малко вероятно - ако сте взел парите ги върнете, признайте фактите и карайте по съкратената процедура (а може и да се споразумеете с прокурора) Това законодателят поощрява и предвиденото наказание е до 5 г. и ако ви е първо провинение, покажете разкаяние и тн. не би следвало да има ефективна присъда, а ще отложат наказанието и ще ви сложат изпитателен срок и ще ви лишат от право да заемате подобна длъжност.
Имам малко дете и не мога да го изоставя така....не знам какво да правя,опитвам се да измисля нещо,но уви....нищо не ми идва на ум....само мисля как ще ме осъдят и вкарат в затвора.............
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Re: С шефа ми сме взимали пари от касата ...
fifito123 написа:Здравейте,
нуждая се от помощ.........Работя в една куриерска фирма,диспечер съм.Както и да е ,направо на въпроса......Установи се че липсвали пари от офиса и то не малка сума-към 3400лв.С шефа ми сме взимали пари от касата,на аз лично след като взема заплата или аванс си връщам всичко до стотинка.
Шефовете ми разбрали и сега ще ни съдят............Има ли някаква опция да ни вкарат в затвора????
НК - Чл. 201. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., частта "като се разпореди с тях в свой или в чужд личен интерес" обявена за противоконституционна, РКС № 19 от 1995 г. - ДВ, бр. 97 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Длъжностно лице, което присвои чужди пари, вещи или други ценности, връчени в това му качество или поверени му да ги пази или управлява, се наказва за длъжностно присвояване с лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.
НК - Чл. 202. (1) За длъжностно присвояване наказанието е лишаване от свобода от една до десет години:
1. ако за улесняването му е извършено и друго престъпление, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание;
2. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) ако е извършено от две или повече лица, сговорили се предварително.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В случаите на предходните алинеи съдът лишава виновния от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7. Съдът може да постанови и конфискация по ал. 1 до една втора, а по ал. 2 - на част или на цялото имущество на виновния.
НК - Чл. 37. (1) Наказанията са:
6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;
7. лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
НК - Чл. 205. (1) Ако присвоените пари, вещи или ценности бъдат внесени или заместени до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, наказанието е:
1. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) в случаите на чл. 201 - лишаване от свобода до пет години;
2. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) в случаите на чл. 202, ал. 1 - лишаване от свобода от една до седем години;
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) В случаите на точки 2, 3 и 4 на предходната алинея съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7, като в случаите по точка 3 може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния, а в случаите по точка 4 постановява конфискация на част или на цялото имущество.
Наемете си адвокат!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|