Здравейте, въросът ми е следния:
След двегодишно лишаване от правоспособност /кат. В/ и свършване на всички точки, се наложи да карам съкратен курс, за да взема отново свидетелство за управление на МПС. Има ли влязла забрана за водачите до 1 година да не могат да карат такси, и ако има мен касае ли ме, след като съм шофьор от 25 години?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли такова изменение на ЗДП?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли такова изменение на ЗДП?
Ти не си водач до 1 година, млад(нов) водач.
Това че си бил временно с отнето свидетелство и си карал нов курс не те прави млад(нов) водач.
Де да можеше и да станеш млад и на години, всички щяхме да искаме да ни отнемат книжките.
Карай си таксито и не се шашкай, само да не мамиш клиентите.
Това че си бил временно с отнето свидетелство и си карал нов курс не те прави млад(нов) водач.
Де да можеше и да станеш млад и на години, всички щяхме да искаме да ни отнемат книжките.
Карай си таксито и не се шашкай, само да не мамиш клиентите.
- p_dyan
- Потребител
Много благодаря, P_Dyan, няма да лъжа, обещавам!
- babi4ka
- Младши потребител
Чл. 157. (5) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Лице, което е загубило правоспособност да управлява моторно превозно средство по реда на ал. 4, след като е върнало свидетелството си за управление, има право отново да бъде допуснато до изпит пред съответните органи за придобиване на такава правоспособност, но не по-рано от 6 месеца от датата, на която е върнато свидетелството. При кандидатстване за придобиване на правоспособност за категория, за която се изисква стаж, се зачита съответният стаж, придобит преди загубата на правоспособността.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|