начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пробация след условна присъда?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пробация след условна присъда?

Мнениеот bestman » 28 Мар 2013, 22:21

Здравейте ,
Имам приятел, който е осъден условно за пзо на мпс и на пробация за пивреждане на чуждо имущество! Същият е хванат да управлява автомобил по време, в което е лишен административно от правото си да управлява.
Сега е обвинен по чл. 343"в" , което законово гласи " лишаване от свобода до 2 години".

Въпросът ми е има ли право на споразумение - пробация и какъв е шанса да не става условната присъда - ефективна присъда ?

Благодаря предварително !
bestman
Потребител

Re: Пробация след условна присъда?

Мнениеот nk7702n » 28 Мар 2013, 22:34

bestman написа:Здравейте ,
Имам приятел, който е осъден условно за пзо на мпс и на пробация за пивреждане на чуждо имущество! Същият е хванат да управлява автомобил по време, в което е лишен административно от правото си да управлява.
Сега е обвинен по чл. 343"в" , което законово гласи " лишаване от свобода до 2 години".

Въпросът ми е има ли право на споразумение - пробация и какъв е шанса да не става условната присъда - ефективна присъда ?

Благодаря предварително !

Допустимо е, но не е сигурно, че ще стане точно това, което очаквате. При всички случаи ще е задължително участието на адвокат при постигането на споразумение и подписването му- упълномощен или служебен.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bestman » 29 Мар 2013, 00:03

Благодаря Ви за бързият отговор!

Щом законово не е изключено, значи има някакъв шанс.
Интересува ме и още нещо, какво ще стане, ако лицето отново бъде хванато да управлява автомобил ?
Отново ли ще му бъде заведено дело по чл. 343в?
bestman
Потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Мар 2013, 00:20

bestman написа:Благодаря Ви за бързият отговор!

Щом законово не е изключено, значи има някакъв шанс.
Интересува ме и още нещо, какво ще стане, ако лицето отново бъде хванато да управлява автомобил ?
Отново ли ще му бъде заведено дело по чл. 343в?

Да.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право