начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кумулация на присъди

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кумулация на присъди

Мнениеот ivailichka » 26 Мар 2013, 19:24

Здравейте, някой може ли да ми каже какъв е реда за кумулация на две присъди?
Съпругът ми е осъден на 4 години л.с., като 3 години са от нарушена условна присъда. Доколкото съм запозната присъдите са му отделни и в момента излежава първо условната, а след това другата присъда. Поинтересувах се и разбрах, че тъй като присъдите са по отделно той ще придобие право за предсрочно условно освобождаване след като влезе в сила другата присъда от 1 година. Т.е. след 3 г. и 6м. А ако присъдата се кумулира или там каквото и да е ще придобие това право по рано.
Надявам се да съм успяла да пресъздам нещата по правилния начин и ще се радвам ако някой ми помогне с мнение и пояснение!!!
ivailichka
Нов потребител

Re: Кумулация на присъди

Мнениеот kremen » 27 Мар 2013, 11:07

Съпругът Ви вероятно е имал адвокат поне по едно от делете, по които е осъден. Обърнете се към него и обсъдете вариянтите.
kremen
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 27 Мар 2013, 15:37

Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.
Де факто, придобива право на предсрочно, след 3,6 години.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот ivailichka » 27 Мар 2013, 16:55

kremen написа:Съпругът Ви вероятно е имал адвокат поне по едно от делете, по които е осъден. Обърнете се към него и обсъдете вариянтите.

Да имаме адвокат, но за съжаление точно на него не мога да разчитам май ще трябва да си намерим нов.
ivailichka
Нов потребител

Мнениеот ivailichka » 27 Мар 2013, 16:57

chinchilla написа:Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.

Аз това го знам, но все пак мислех, че има и други варианти.
ivailichka
Нов потребител

Мнениеот chinchilla » 28 Мар 2013, 12:19

ivailichka написа:
chinchilla написа:Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.

По закон няма други варианти.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот ivailichka » 28 Мар 2013, 17:12

Благодаря за съветите,
но искам да попитам ако има пробация тя може ли да се приспадне?
chinchilla написа:
ivailichka написа:

По закон няма други варианти.
ivailichka
Нов потребител

Назад към Наказателно право