Здравейте, някой може ли да ми каже какъв е реда за кумулация на две присъди?
Съпругът ми е осъден на 4 години л.с., като 3 години са от нарушена условна присъда. Доколкото съм запозната присъдите са му отделни и в момента излежава първо условната, а след това другата присъда. Поинтересувах се и разбрах, че тъй като присъдите са по отделно той ще придобие право за предсрочно условно освобождаване след като влезе в сила другата присъда от 1 година. Т.е. след 3 г. и 6м. А ако присъдата се кумулира или там каквото и да е ще придобие това право по рано.
Надявам се да съм успяла да пресъздам нещата по правилния начин и ще се радвам ако някой ми помогне с мнение и пояснение!!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кумулация на присъди
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кумулация на присъди
Съпругът Ви вероятно е имал адвокат поне по едно от делете, по които е осъден. Обърнете се към него и обсъдете вариянтите.
- kremen
- Младши потребител
Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.
Де факто, придобива право на предсрочно, след 3,6 години.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
kremen написа:Съпругът Ви вероятно е имал адвокат поне по едно от делете, по които е осъден. Обърнете се към него и обсъдете вариянтите.
Да имаме адвокат, но за съжаление точно на него не мога да разчитам май ще трябва да си намерим нов.
- ivailichka
- Нов потребител
chinchilla написа:Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.
Аз това го знам, но все пак мислех, че има и други варианти.
- ivailichka
- Нов потребител
ivailichka написа:chinchilla написа:Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.
По закон няма други варианти.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Благодаря за съветите,
но искам да попитам ако има пробация тя може ли да се приспадне?
но искам да попитам ако има пробация тя може ли да се приспадне?
chinchilla написа:ivailichka написа:chinchilla написа:Не се кумулират условна с ефективна присъда. Изтърпяват се по отделно, като условната се търпи ден за ден - тоест , дори да работи, няма да му бъдат зачетени дни (2 работни за три изтърпяни) След като излежи цялата условна от 3 години, започва да тече втората - 1-та година. Придобива право на предсрочно при изтърпяване на 1/2 от присъдата, сиреч 6 месеца.
По закон няма други варианти.
- ivailichka
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|