Здравейте!
Не съм сигурен дали съм уцелил точния раздел в който да пиша, но все пак ето го моят въпрос:
Става въпрос за лаптопа който ми беше откраднат и който в последствие от полицията ми казаха, че са го открили, и аз си чакам уж да ми го върнат. Чаках един месец, че и повече, когато реших да се обадя и да попитам какво става, от там ми отвръща дознателя с думите "изчакай няколко седмици". Това въобще не ме обнадеждава... До колкото разбрах мога да подам молба до прокурора, за да ми върнат лаптопа преди да е приключил случая. Искам да попитам, къде да я подам тази молба и какво трябва да съдържа.
Благодаря Ви за вниманието!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връщане на открадната вещ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Връщане на открадната вещ
Съгласно разпоредбата на чл.111,ал.2 НПК иззети като веществени доказателства предмети могат да Ви бъдат върнати и преди приключване на наказателното производство (ако приемем че след преписката има досъдебно или преписката не е прекратена), ако това не би затруднило разкриването на обективната истина и ако същите не са предмет на административно нарушение. За целта подавате молба до прокурора да Ви върне лаптопа, който се произнася по това искане. В случай ,че прокурорът откаже връщането, този отказ може да бъде обжалван пред съответния първоинстанционен съд.
В производството по реда на чл.111,ал.3 НПК съдът проверява обосноваността на съображенията на прокурора за отказа да се върнат веществените доказателства. А относно съдържанието:
До .. еди-коя-си прокуратура
по досъдебно производство номер ... (или прокурорска преписка или на какъвто етап сте)
от (имена, егн, телефон,) в качеството ми на пострадал (най вероятно) по делото
Уважаеми г-н/г-жо прокурор,
моля да ми бъде върната следната вещ, която е веществено доказателство по горепосоченото досъд.пр-во/прок. преписка: и описвате вещта - лаптоп, модел на машината, сериен номер на производство ако има и тн и други индивидуализиращи номера (може цвят и тн). Това съвсем на кратко и схематично без да претендирам за изчерпателност Пък дано Ви помогне. За по-сигурно може да посетите адвокат.
В производството по реда на чл.111,ал.3 НПК съдът проверява обосноваността на съображенията на прокурора за отказа да се върнат веществените доказателства. А относно съдържанието:
До .. еди-коя-си прокуратура
по досъдебно производство номер ... (или прокурорска преписка или на какъвто етап сте)
от (имена, егн, телефон,) в качеството ми на пострадал (най вероятно) по делото
Уважаеми г-н/г-жо прокурор,
моля да ми бъде върната следната вещ, която е веществено доказателство по горепосоченото досъд.пр-во/прок. преписка: и описвате вещта - лаптоп, модел на машината, сериен номер на производство ако има и тн и други индивидуализиращи номера (може цвят и тн). Това съвсем на кратко и схематично без да претендирам за изчерпателност Пък дано Ви помогне. За по-сигурно може да посетите адвокат.
Последна промяна bludniq_sin на 02 Сеп 2013, 17:06, променена общо 2 пъти
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
bludniq_sin написа:Съгласно разпоредбата на чл.111,ал.2 НПК иззети като веществени доказателства предмети могат да Ви бъдат върнати и преди приключване на наказателното производство (ако приемем че след преписката има досъдебно или преписката не е прекратена), ако това не би затруднило разкриването на обективната истина и ако същите не са предмет на административно нарушение. За целта подавате молба до прокурора да Ви върне лаптопа, който се произнася по това искане. В случай ,че прокурорът откаже връщането, този отказ може да бъде обжалван пред съответния първоинстанционен съд.
В производството по реда на чл.111,ал.3 НПК съдът проверява обосноваността на съображенията на прокурора за отказа да се върнат веществените доказателства.
Именно този член от НПК имах предвид. Исках повече да наблегна на втората част от въпроса, къде точно да отида и какво ми е нужно за да подам молбата?
- vask0to
- Нов потребител
Благодаря за бързия отговор
- vask0to
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|