- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ
|
|
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ
Колеги, прочетохте ли "Търговското предприятие" на д-р. Борис Ланджев (същия е автор и на монографията "Правото на членство в акционерното дружество" и съавтор на Коментара на ЗППЦК, какти на много статии в онластта на ТП).
Според мен книгата е страхотна, тъй като дава нов поглед върху търговското предприятие - примирява тясно юридическото и икономическото схващания за него и го въздига в основополагащо понятие на ТП, обединяващо в себе си смятаните за фундаментални досега понятията за търговец и търговски сделки.
Според мен книгата е страхотна, тъй като дава нов поглед върху търговското предприятие - примирява тясно юридическото и икономическото схващания за него и го въздига в основополагащо понятие на ТП, обединяващо в себе си смятаните за фундаментални досега понятията за търговец и търговски сделки.
- Фен
Re: "ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ
И аз си я купих, но само я прегледах на бързо. От това, което видях, мисля че си струва да се прочете по-задълбочено.
- ?
Няма как да не е страхотна. Авторът ми е чел лекции. Това е един от най-интересните лектори, които съм слушала. С БЛАГОДАРНОСТ към знанията, които ни е дал.
- 88
БОРЕТО ЛАНДЖЕВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПО ТЪРГОВСКО ПРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Той ми чете курса по търговско право в университета - предимството му е че е млад и необременен - много разбира и борсовото право - инвестиционни дружества и прочее!!!!
Всичко което той е писал си заслужава да се прочете изцяло и да се запомни - има различия с Герджиков и някои други по някои теми - напр. относно някои аспекти на акционерното дружество - но слушайте Борето, не другите - в монографията му за правните аспекти на членството в акционерното дружество, прави и сравнителен анализ между този институт - как е в България и други държави, напр. в щатското законодателство и т. н.
Д-р Борис Богданов Ланджев - ТОЙ Е!!!!!!!!!!!!!!!!
:-)
Той ми чете курса по търговско право в университета - предимството му е че е млад и необременен - много разбира и борсовото право - инвестиционни дружества и прочее!!!!
Всичко което той е писал си заслужава да се прочете изцяло и да се запомни - има различия с Герджиков и някои други по някои теми - напр. относно някои аспекти на акционерното дружество - но слушайте Борето, не другите - в монографията му за правните аспекти на членството в акционерното дружество, прави и сравнителен анализ между този институт - как е в България и други държави, напр. в щатското законодателство и т. н.
Д-р Борис Богданов Ланджев - ТОЙ Е!!!!!!!!!!!!!!!!
:-)
- :-)
Питам се къде са отворените в този форум (Каро, Гаро, Мрачния рицар и др.), та не взимат становище по книгата. Това е така, тъй като трябва и да четеш, а не само да ляляш.
- любознателен
Готин е наистина "Борето". На нас пък ни водеше упражнения. Ще взема да си я взема тая книга!
- МСМ
Kolegi, 'Fen" e prav! Naistina si zaslujava da se prochete 'Turg.predpriatie"na Landjev.Poseshtavah redovno kursa mu po turgovsko prawo v UNSS i ostanah s mnogo dobri vpechatlenia ot nego!Toi e sravnitelno mlad prepodavatel,no lekciite mu biaha mnogo sveji i naistina uspia da zavladee vsichki kolegi,koito poseshtavaha lekcionnia mu kurs.I az prochetoh negovia trud, ne samo, zashtoto haresvam turg.pravo,no tova e neshto naistina dobro:) Ot men - priatno chetene:))
- slun4ice
Не съм завършил Право в УНСС или НБУ, поради което нямам преки впечатления от Борис Ланджев, но прочетох книгата и намирам, че изложените в нея тези са интересни и заслужават внимание и по-задълбочено изучаване.
- търговец
Бива си го автирът, макар че все още е световно неизвестен и трабва да напише доста книжки като тази, за да се наложи като име в ТП.
- чл. 15 ТЗ
Първоначално този форум ми приличаше на реклама на книгата, но днес я прегледах в книжарницата на СГС и на пръв поглед ми се видя добра. Струва 12 лева, т.е. не е много скъпа и сиггурно ще си я купя и аз.
- на крак
Tozi forum go zapo4na samiat Boris Landjev i pove4eto ot "u4astnicite" sa pak toi-Boreto L. Pravi si reklama 4oveka.
- Aha
Приятелю, защо ми се цупиш. Не желаех да давам оценки на един автор, до когото съм се досягал само чрез неговото съчинение, наречено незнайно защо - "Правото на членство в акционерното дружество". Не желаех, защото щяхте да ме обвините, че съм невъзпитан и надменен, тъй като щях да изкажа своите остри слова против това съчинение и щяхте да ме репликирате, как съм могъл да пиша против този човек, след като не съм издал и една статийка. Но да задоволя Вашето любопитство. С книжката "Правото на членство в акционерното дружество" този човек доказва, че е още твърде млад, за да се нарича учен. Може би след едно десетилетие... Фактът, че преподава в УНСС, не го въздига в моите очи, а и неговото първо творение - "Правото на членство в акционерното дружество", е с отсенка на художествени умозаключения. Свикнал съм да очаквам от правната книжнина консервативна стилистика. Съжалявам, но явно съм консервативен.:))))) Дано да разберете тази моя непреодолима черта в характера ми:))))) А, апропо - навярно никога няма да напиша монография, поради простата причина, че не съм роден графоман.:)))))
- karo
- Потребител
Ами не знам, но аз със сигурност не съм той. Колегата :-) също не е.
- МСМ
Това е едно задълбочено изследване върху търговското предприятие, което всеки интересуващ се от тази материя юрист трябва да прочете.
На скептиците пожелавам първо да се запознаят с монографията и след като добият лични впечатления да ги споделят с останалите участници във форума.
На скептиците пожелавам първо да се запознаят с монографията и след като добият лични впечатления да ги споделят с останалите участници във форума.
- рецензент
Предлагам Ви предговорът на "ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА д-р БОРИС ЛАНДЖЕВ:
Основната цел на настоящето научно изследване върху предприятието е като се опираме на съществуващия теоретичен опик в областта на така очертания проблем да формулираме едно ново виждане за търговското предприятие, което, от една страна, да преодолее наличното различие между юридическото схващане за предприятието в качеството му на имуществен обект и икономическото схващане за него като за „фирма", за обособена стопанска единица със своя собствена делова активност и място на съответния пазар, а, от друга страна, да въздигне понятието за търговско предприятие в единствено основополагащо понятие на търговското право, обединяващо в себе си двете смятани за фундаментални търговскоправни понятия - понятията за търговец и за търговска сделка. Така по наше мнение ще се „примирят" различните юридически и икономически схващания по този толкова актуален преди всичко за реалната търговска практика въпрос, което според нас би съдействало и на юристите, и на икономистите да сближат своите „езици" по отношение на изясняването и осмислянето на съвременните стопански явления, свързани с очертаващото се възходящо развитие на глобализиращите се пазарни отношения, регулирани от действащите общи и специални правни норми на търговското законодателство.
Основната цел на настоящето научно изследване върху предприятието е като се опираме на съществуващия теоретичен опик в областта на така очертания проблем да формулираме едно ново виждане за търговското предприятие, което, от една страна, да преодолее наличното различие между юридическото схващане за предприятието в качеството му на имуществен обект и икономическото схващане за него като за „фирма", за обособена стопанска единица със своя собствена делова активност и място на съответния пазар, а, от друга страна, да въздигне понятието за търговско предприятие в единствено основополагащо понятие на търговското право, обединяващо в себе си двете смятани за фундаментални търговскоправни понятия - понятията за търговец и за търговска сделка. Така по наше мнение ще се „примирят" различните юридически и икономически схващания по този толкова актуален преди всичко за реалната търговска практика въпрос, което според нас би съдействало и на юристите, и на икономистите да сближат своите „езици" по отношение на изясняването и осмислянето на съвременните стопански явления, свързани с очертаващото се възходящо развитие на глобализиращите се пазарни отношения, регулирани от действащите общи и специални правни норми на търговското законодателство.
- издател
Наистина любопитно начало, как ли обаче завършва това съчинение!?:))))))))
- karo
- Потребител
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|